Hoe verbind je leidingen met elkaar?

Wil je leidingen of apparaten op een bepaalde manier met elkaar verbinden zodat deze flexibel in gebruik zijn maar ook minder snel onderhevig zijn aan slijtage? Dan kun je daarvoor het beste euromanchetten & compensatoren voor gebruiken. Kijk eens op de site van euromanchetten.nl Je vindt er een uitgebreid aanbod van diverse manchetten voor verschillende toepassingen.

goed2_dsc_4856-420x278

Kies voor manchetten

Manchetten worden gebruikt om verbindingen tussen bewegende delen te maken. Als je hiervoor flexibele manchetten gebruikt kun je voorkomen dat geluid en trillingen overgedragen worden of dat de leidingen die je aan elkaar koppelt beschadigen. Als bepaalde materialen die met elkaar verbonden zijn door een manchet minder bewegen lopen ze ook minder snel de kans om te verslijten. Er zijn diverse verbindingen mogelijk maar welke je het beste kiest is afhankelijk van de temperatuur, de druk en de aard van de beweging die de materialen verbonden door een manchet maken. Manchetten zorgen niet alleen voor een goede verbinding, ze maken het ook eenvoudiger om bepaalde leidingen en apparaten aan elkaar te verbinden. Met behulp van een manchet kun je apparaten op een duurzame maar ook goedkope manier aan elkaar koppelen en zijn deze uiterst functioneel in gebruik.groepsfoto-420x421
Kies voor compensatoren

Als een manchet niet voldoende is voor een koppeling te maken kun je ook kiezen voor compensatoren. Deze worden vaak gebruikt in de industrie en worden uit meerdere complexe lagen opgebouwd. Iedere afzonderlijke laag zorgt voor een toevoeging aan de verbinding. Een compensator is uiterst flexibel maar kan ook veel verschillende bewegingen die tussen apparaten of leidingen ontstaan opvangen.